Werkgever

Werknemer

Overheid

Coaching en jobcoaching

Een jobcoach begeleidt mensen op hun werkplek. Heeft iemand een nieuwe baan gevonden? Dan geeft de jobcoach, als het nodig is persoonlijke ondersteuning bij het werken. UWV heeft duidelijke richtlijnen voor de jobcoaches opgesteld in het “protocol jobcoach”. De arbeidsdeskundige beoordeelt hoeveel persoonlijke ondersteuning iemand nodig heeft en wat er vergoed wordt.

Jobcoaching kan aangevraagd worden bij het UWV als:
- Iemand die door ziekte of een handicap langdurig problemen ondervindt bij het werk.
- Iemand die werkt met een arbeidsovereenkomst of proefplaatsing via UWV.

De ondersteuning van een jobcoach kan intensief of minder intensief zijn. Er zijn 4 begeleidingsniveaus mogelijk: zeer licht, licht, midden of intensief. Om de kosten voor een jobcoach vergoed te krijgen, kan je een aanvraagformulier bij het UWV invullen.

UWV werkt alleen samen met jobcoaches die zijn aangesloten bij een jobcoachorganisatie erkend door UWV. Arbeidskundig bureau Wim Ambagts werkt met door UWV erkende jobcoaches en heeft ruime ervaring in jobcoaching.

Als u geïnteresseerd bent in een coaching- of jobcoachtraject, of u heeft vragen over coaching en/of jobcoaching, neem dan contact op met Arbeidskundig bureau Wim Ambagts.